Daily Updates
This Parisian Apartment Gets a Major Refresh While Channeling Its 1960s Roots

This Parisian Apartment Gets a Major Refresh While Channeling Its 1960s Roots


AFTER: One of the couple’s favorite pieces is their Nuage table by Kho Liang Ie, which they purchased off eBay nearly 10 years ago. The living room also features a Le Monde Sauvage rug, a Samsung Serif television, and an original photo by the homeowner.

Virginie Garnier

Coming in at just over 700 square feet, the one-bedroom, one-bathroom apartment would require a savvy flip in order to maximize both livable space and storage opportunities. One of the major changes was moving the kitchen into the living room and making the old kitchen into an office/guest room, which has become the couple’s creative hub during quarantine. “The clients wanted a kitchen that was easy to circulate in and opened to the living room,” Céline adds.

The designer aimed to imbue the space with warmth, choosing soft timber and a nude color scheme for the main living area, while a Corian countertop, black-and-white terrazzo, a Zellige backsplash, and dreamy light pink cabinetry finish out the kitchen.

The flooring was also completely redone with polished concrete, which ended up being a more difficult task than the designer had originally expected. “The clients didn’t want too much texture,” she says. “We had to apply the concrete twice to find the right combination.”

BEFORE: The home had red-tinged carpeting and lots of beige on beige.

AFTER: The red and green is a killer combination.

Virginie Garnier

AFTER: The bathroom adds the right dose of quirk.

Virginie Garnier

While the main areas are awash in calming colors with hints of ’60s-era inspiration, the bathroom is another story, as it received a bold transformation via a floor-to-ceiling renovation. The white tile walls were spiced up with red grout, which gives it “a more playful and graphic character,” Céline says. The green walls also give it an edge, but if the homeowners do indeed tire of the color, it can be easily changed for something more neutral.

BEFORE: The red carpeting and beige accents continued throughout the home.

AFTER: The headboard photo was taken by Philippe at New York’s American Museum of Natural History.

Virginie Garnier

AFTER: The transformation including keeping the neutral accents, but the soothing sage wall color gives the space an entirely new look.

Virginie Garnier

In the primary bedroom, the designer looked to the couple for the ultimate direction, choosing one of Philippe’s own photographs as the focal point of the room. “It was an obvious choice to use one of the client’s photos as the backdrop for the headboard of the bed. They both love animals and their apartment is filled with small wonderful objects,” she says. She then custom-designed a wardrobe that encases the bed, covering all of their storage needs without taking up too much of the room’s footprint.

Overall, the home has taken on an entirely new personality, one which fits its homeowners well and embraces the days of its past.

AFTER: The dreamy light pink cabinetry continues into the entryway.

Virginie Garnier



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *