Daily Updates
This Notting Hill Townhouse Features a 3-in-1 Living Space

This Notting Hill Townhouse Features a 3-in-1 Living Space


One of the first fixes was new flooring on the lower level, a blue-and-white checkered linoleum that overlays the existing ceramic tile. “I got the idea from my parents’ kitchen in Stockholm,” Beata says. And while there wasn’t time for a completely new kitchen, the existing joinery, new Zellige tile backsplash, and statement-making green granite breathe new life into the once-dated space. The adjacent multiuse dining room features a sunny yellow Chesterfield, tapestry the homeowners picked up on their honeymoon, a vintage credenza, and an Atelier Vime rattan planter.

A rainbow of art and patterns are displayed in the den. A great case for more is more.

Simon Brown

Then there’s the small den, which cleverly acts as a three-in-one TV room, playroom, and extra dining space with seating for 12. The little white table tucks under the long blue-and-white daybed when it’s not in use, while the patterned Totty Lowther wallpaper and flooring “make it seem as if the room is surrounded by china,” says the designer.

The narrow, five-story home, typical of early 20th-century London architecture, had many spots to decorate, including two narrow offices, and Beata made sure that “all of the areas were used and that no corners of the house felt abandoned,” she recalls. Throughout, one-of-a-kind vintage pieces, artwork, and sophisticated details pair with golden yellow accents. Farrow & Ball’s India Yellow is seen in the main bathroom with shades of blue, happy tones that uplift the period details.

Beata doesn’t shy away from color, even in the primary suite. The bold linen fabric behind the bed is called Wild Thing.

Simon Brown

For the primary bedroom, Beata went for something quiet and calm, utilizing Lewis and Wood’s Wild Thing fabric for a traditional canopy, plus oversized lamps and a custom blue leopard rug for an unexpected play on dimensions.

Then there are the two studies, which are parallel in size but opposite in style, as well as the unexpectedly grown-up nursery with a custom headboard and reupholstered wingback chair, one of the family’s passed-down pieces.

The home’s design is a master class in the push and pull of old and new, traditional and out-of-the-box.



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *