Daily Updates
This Hudson Retreat Has the Charm of an English Country Farmhouse

This Hudson Retreat Has the Charm of an English Country Farmhouse


Located about a 10-minute drive to the center of Hudson, New York—a destination of choice for New York creative minds looking for a little more space and a slower pace of life—this 1977 country home is a classic post-and-beam construction, which was recently renovated by General Assembly for a couple in the film industry and their child.

“We had worked with General Assembly on a previous renovation and the result was just gorgeous,” say the owners, who split their time between Brooklyn, London, and Hudson, where they chose to have this vacation home. “The house was built in the 1970s, so it doesn’t have the inherent charm of an old country farmhouse. We thought adding General Assembly’s modern touch could create something really singular—a fresh combination of ideas and eras.”

AFTER: The dining room was opened up to the kitchen, breakfast room, and living room during the renovation to create a more airy, loftlike feeling in the otherwise traditional space. Much of the home is furnished from local Hudson antique shops and then balanced with modern touches like the dining table light, which is the Brass X fixture from Allied Maker

Matthew Williams

Spread over 4,000 square feet and split into two floors, the four-bedroom, three-and-a-half-bathroom house took a little over a year to complete. “When we bought it, the house was in great shape, but design-wise it needed a lot of love,” the owners remember via email. “We did two rounds of renovation on it, and by the time we finished we’d touched pretty much every room.”

On the main level, the interior rooms were opened up to visually connect the gathering spaces and to make the central fireplace more of a focal point, while on the second level, two rooms were combined to create the primary suite with the sleeping area on one side and the freestanding tub and dressing room on the other.

AFTER: Originally a small upstairs bedroom, this room was combined with a bathroom to create a bathing space and dressing room with a fireplace (not shown) for cozy mornings. The tub was existing to the house and refinished and fitted with Waterworks fixtures. The room was painted in Farrow & Ball’s Green Smoke, creating a beautiful dark contrast to the bright nature seen through the windows.

Matthew Williams



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *