Daily Updates
Step Inside this Inviting Hollywood Escape

Step Inside this Inviting Hollywood Escape


Pamela Shamshiri, design principal of the AD100 firm Studio Shamshiri, wants you to know one thing about the creative Hollywood couple who commissioned this enchanted ground-up home in Los Angeles. “They’re happy people,” she insists. “I don’t know how else to put it. They just radiate joy and positivity.” Architect Ron Radziner, design partner at the AD100 firm Marmol Radziner, seconds the notion. “These clients are incredibly kind and generous people, happy people, and they wanted us to create a house like themselves—a welcoming space with zero pretension, where they can entertain friends and family or simply enjoy each other’s company,” he says.

The pantry is outfitted with Dinesen oak cabinetry, a vintage Swedish flatweave runner, Lindsey Adelman sconces, And Waterworks fittings.

Stephen Kent Johnson, Sakari Kannosto © 2020 Artists Rights Society (ARS), New York / KUVASTO, Finland

In the living room, a Bless hammock is joined by a custom BDDW cocktail table with an integrated record player.

Stephen Kent Johnson, © Keith Haring Foundation

Bonhomous clients are always a blessing, especially since most designers are all too familiar with the challenges of working with people who are, shall we say, less happy. Another godsend for design professionals is a spectacular site, which this project had in spades. Tucked in a private urban canyon, the property—comprising a main house and two independent office/guesthouse pavilions—feels blissfully removed from the surrounding city, as if it existed in some distant wilderness.

“We wanted a house that felt organic to the woodsy landscape but still represented the modern and contemporary design elements we are into,” the homeowners explain. “We created a Pinterest board that was a mile long and full of images of rooms with giant windows, rustic wood, concrete, industrial details, and big, inviting, open spaces.”

The Marmol Radziner and Shamshiri teams gave them just that, delivering a crisply detailed, modernist house wrapped in burnt redwood siding, with a standing-seam zinc roof and strategic elevations constructed of shot-blasted concrete block. “The house reaches out to engage the surroundings. We tailored the eaves and overhangs to accommodate the native sycamores and oaks, and designed the house with massive window walls and skylights. Everywhere you look, nature beckons,” Radziner observes.

In a bit of architectural chiaroscuro, light-wood window frames on the exterior of the house hint at the materials composition of the interior, where the rugged, dark redwood is joined by ceilings and floors of more refined Dinesen oak. “We still wanted to bring the charred redwood inside because we thought the clients’ art collection, which is very active and full of vivid colors, would show best against a dark background. It’s much quieter than showing the art on typical white gallery walls. The blackened redwood really grounds it,” Shamshiri says.

In the dining room, a Studio Giancarlo Valle chandelier hangs above a George Nakashima Woodworkers table and chairs set on a Christopher Farr Josef Herman carpet.

Stephen Kent Johnson

A Gino Sarfatti pendant hangs above a custom Dusk table in the library. Mansour carpet; Frank Gehry stools. 

Stephen Kent Johnson

At the heart of the home is the lofty living room, which exemplifies the ambience of comfort and coziness with a generous helping of groovy. Shamshiri outfitted the space with plush, overscaled swivel chairs, a BDDW live-edge wood slab cocktail table with an integrated record player, a Campana Brothers Favela chair, and a meshuggeneh Bless indoor hammock that looks and feels as if it were made from woven puffy jackets.

One side of the living room opens to the communal half of the kitchen for ease of entertaining and socializing. A wall of metal-framed glass seemingly bisects a solid volume of cabinetry to separate the public kitchen from the pantry that mirrors it. A jewel box of fine dovetail joinery, the pantry ushers in natural light from cliff-facing windows, further illuminating the sun-soaked living room.

BDDW stools pull up to a bluestone-topped island with Waterworks fittings in the kitchen.

Stephen Kent Johnson



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *