Daily Updates
See How This Condo in a Former NYC School Got a Major Update

See How This Condo in a Former NYC School Got a Major Update


The homeowners had fallen in love with the space years before and had always had their eyes on it as a potential dream home. “We loved the old school house feel, the brick, the tower—it had great bones. We knew the living spaces needed a new layout and wanted to gain an additional bathroom for guests,” says one of the owners. “The most exciting part was stepping back and realizing how much we could actually do. We expected more of our ideas to be categorically out of the question, but Sarah and her team always leaned into hard problems and came up with incredibly creative solutions. She was always finding new spaces to reclaim and coming up with incredible ideas, big and small.”

AFTER: “One of my favorite spaces on this project is the kids’ bathroom,” says Sarah. “It was a priority for the client to add a bathroom, and we had to really carefully consider a tough existing condition to make that happen. So I consider it a real triumph over logistics. That we managed to get a super cute bathroom in there is a miracle. It’s such a stolen space.”

Ty Cole

BEFORE: The previous iteration used the angles beams in very different ways.

AFTER: Sarah and Kelly O’Connell, an interior designer, worked together to achieved a more refined look.

Ty Cole

One of the main priorities for the homeowners was to add another full bathroom, taking it from two baths to three. “We did a lot of re-routing of the plumbing, which, in an historic building, was a challenge. But now, my clients have an en-suite master bath, an en-suite bath in the children’s room, and an additional full bathroom,” says Sarah. 

AFTER: “Our guest bath is far prettier than anything we deserve,” says the homeowner. The wallpaper is by Pierre Frey.

Ty Cole

The changes have proven to be perfect in the time of quarantine. “We hoped this would be true, but we really have given ourselves a lot of private spaces for people to use independently of each other,” says the homeowner. “One of us can be in the office part-way up the stairs, another relaxing or working in the living room, the kids can be playing in their room. Even with our in-laws’ long visits from the West Coast, nobody feels on top of each other. It’s a real achievement in a NYC apartment.”

BEFORE: The bones of the space were good, but needed a refresh—the pale yellow had to go.

AFTER: “Because this space had so many unusual nooks and alcoves, we treated these as opportunities to introduce custom storage,” says Sarah.

Ty Cole

The project was a real collaboration with Sarah, the homeowners, and the interior designer, Kelly O’Connell of Native Studio Design. “We would send images and drawings back and forth to each other, and we would make in-person visits to see materials and fixtures,” says Sarah. “We had a clear sense of where we wanted to head, but the approvals process was incredibly long. We could have sped things up by compromising on design choices, but we chose not to.” 

AFTER: The owners love the view they have seeing out across Brooklyn.

Ty Cole



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *